Τι-προκαλεί-την-χαμηλή-πίεση-νερού

Τι προκαλεί την χαμηλή πίεση νερού;

Η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να είναι απογοητευτική για τις καθημερινές δουλειές που χρειάζονται νερό ή τον λογαριασμό του νερού σας. Μάθετε περισσότερα για τις κορυφαίες επτά κύριες αιτίες χαμηλής πίεσης νερού από την Αποφράξεις Κηφισιά.

1. Λειτουργία πολλαπλών συσκευών νερού

Συχνά, όταν αντιμετωπίζετε μείωση της πίεσης του νερού, είναι επειδή δύο διαφορετικές υδραυλικές συσκευές είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορεί να ενεργοποιήσετε το ντους σας ενώ το πλυντήριο πιάτων σας λειτουργεί και να παρατηρήσετε ότι το νερό από την κεφαλή του ντους δεν είναι τόσο υπό πίεση όπως συνήθως. Μπορεί να δείτε ότι το πλυντήριό σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γεμίσει από το κανονικό, ενώ κάποιος χρησιμοποιεί το λάστιχο έξω.

Αυτό συμβαίνει επειδή η παροχή νερού σας έχει μεγάλο φόρτο εργασίας ανά πάσα στιγμή. Όταν χρειάζεστε ροή νερού σε δύο ή περισσότερα σημεία ταυτόχρονα, το νερό πρέπει να διαιρείται αντί να πηγαίνει όλα σε ένα μέρος, μειώνοντας την πίεση. Εάν η διαίρεση της ροής του νερού σας προκαλεί χαμηλή πίεση νερού, τότε η πίεση του νερού σας θα πρέπει να επανέλθει στο φυσιολογικό όταν δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση στη ροή του νερού σας

Σε περίπτωση αδύναμου ντους, περιμένετε μέχρι να τελειώσει η λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων και δοκιμάστε να ανοίξετε ξανά την κεφαλή του ντους. Στην περίπτωση του πλυντηρίου, κλείστε τον εύκαμπτο σωλήνα και δείτε αν το πλυντήριο γεμίζει πιο γρήγορα.

Εάν όλα επανέλθουν στο κανονικό όταν χρησιμοποιείτε μόνο ένα υδραυλικό εξάρτημα τη φορά, μπορείτε να απολαύσετε καλή πίεση νερού. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να παρακολουθείτε την πίεση του νερού σας για να δείτε εάν τελικά πέσει πολύ χαμηλά, καθώς αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

2. Χαλασμένες βρύσες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να προκληθεί από βρύσες που έχουν καταστεί ελαττωματικές με την πάροδο του χρόνου. Μια συσσώρευση αποθεμάτων ορυκτών, συμπεριλαμβανομένης της σκουριάς, του ασβεστόλιθου ή των αλάτων, μπορεί να εμποδίσει το νερό να ρέει ελεύθερα. Αυτό όχι μόνο μειώνει την πίεση του νερού αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα του νερού που βγαίνει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν παρατηρήσετε τη χαμηλή πίεση νερού σε ένα ή δύο μόνο βρύσες.

Δοκιμάστε όλες τις βρύσες σας μια μια, ενεργοποιώντας τα και παρατηρώντας την πίεση του νερού. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τυχόν αεριστήρες στις βρύσες σας είναι καθαροί . Εάνένας αεριστής είναι φραγμένος, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε μόνο αυτό το κομμάτι για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν αυτό το κομμάτι είναι καθαρό, μπορεί να είναι βουλωμένη η ίδια η βρύση. Εάν ναι, μπορείτε να το καθαρίσετε ή να το αντικαταστήσετε μόνοι σας.

Εάν αντικαταστήσετε ολόκληρο την βρύση σας, αγοράστε μια νέα που θα ταιριάζει σωστά. Για βρύσες, αφού βγάλετε την παλιά σας, μετρήστε την απόσταση μεταξύ των δύο εξωτερικών οπών. Μια απόσταση 15 εκατοστών ή μεγαλύτερη σημαίνει ότι χρειάζεστε μια βρύση ευρέως διαδεδομένη. Αυτή η βρύση απαιτεί να συνδέσετε χειροκίνητα τις δύο βαλβίδες στο μπλουζάκι ανάμειξης.

Μια απόσταση μόλις 10 ιντσών σημαίνει ότι χρειάζεστε μια βρύση φαρδιά ή κεντρικής διάδοσης. Αυτός ο τύπος βρύσης έχει ήδη συνδυαστεί σε μια ενιαία μονάδα που περιλαμβάνει όλα τα μέρη. Μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ μιας φαρδιάς βρύσης και μιας βρύσης με κεντρικό άνοιγμα κοιτάζοντας το πάνω μέρος του νεροχύτη σας. Μια φαρδιά βρύση μοιάζει με τρία ξεχωριστά κομμάτια, ενώ μια μεσαία βρύση μοιάζει με όλα ένα κομμάτι. Όταν ασχολείστε με την αντικατάσταση μια βρύσης, φροντίστε να κλείσετε την παροχή νερού.

3. Βουλωμένοι σωλήνες νερού

Μια άλλη πιθανή αιτία χαμηλής πίεσης νερού είναι οι βουλωμένοι σωλήνες. Οι βουλωμένοι σωλήνες μπορεί να είναι το πρόβλημα εάν το νερό ψεκάζεται με κανονική πίεση όταν ανοίγετε για πρώτη φορά μια βρύση, αλλά στη συνέχεια αρχίζει αμέσως να ρέει με αισθητά λιγότερη πίεση.

Οι σωλήνες μπορεί να βουλώσουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς συσσωρεύονται κοιτάσματα ορυκτών, σκουριάς ή άλλων υπολείμματων στο εσωτερικό των σωλήνων και περιορίζουν τη ροή του νερού. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα ζήτημα με τους γαλβανισμένους σωλήνες. Για το λόγο αυτό, ο γαλβανισμένος χάλυβας δεν είναι πλέον το υλικό επιλογής για νέους σωλήνες. Ωστόσο, παλαιότερα ήταν ένα πολύ κοινό υλικό και βρίσκεται ακόμα σε πολλά σπίτια.

Εάν δεν είστε σίγουροι από τι κατασκευάζονται οι σωλήνες στο σπίτι σας, βρείτε έναν σωλήνα και χρησιμοποιήστε ένα νικέλιο για να χαράξετε την επιφάνεια ώστε να μπορείτε να δείτε το αρχικό χρώμα του υλικού. Εάν το εξωτερικό του σωλήνα μοιάζει με μια δεκάρα, πιθανότατα είναι κατασκευασμένο από χαλκό, ένα πολύ κοινό υλικό σωληνώσεων. Οι πλαστικοί σωλήνες είναι επίσης αρκετά συνηθισμένοι. Αυτά είναι συνήθως μαύρα και αναγνωρίζονται εύκολα από τους ορατούς σφιγκτήρες. Η επιφάνεια των σωλήνων από γαλβανισμένο χάλυβα θα φαίνεται σε ατσάλινο γκρι χρώμα.

Ενώ μπορείτε να δείτε από τι κατασκευάζονται οι σωλήνες σας, εδώ πρέπει να τελειώσει η έρευνά σας. Σε αντίθεση με άλλα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη πίεση νερού, δεν μπορείτε να ελέγξετε αυτό μόνοι σας. Εάν υποψιάζεστε ότι οι σωλήνες σας μπορεί να είναι φραγμένοι, καλέστε έναν υδραυλικό για να ρίξει μια ματιά και να καθορίσει εάν οι σωλήνες πρέπει να καθαριστούν ή να αντικατασταθούν.

Αν ναι, ο υδραυλικός θα πρέπει να το φροντίσει. Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να δουλέψετε μόνοι σας σε σωλήνες. Η προσπάθεια καθαρισμού βουλωμένων σωλήνων όταν δεν έχετε την απαραίτητη τεχνογνωσία δεν είναι μόνο δύσκολη, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη.  Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μολύνετε ακούσια την παροχή πόσιμου νερού.

4. Διαβρωμένα υδραυλικά

Είναι ένα πράγμα εάν έχετε μόνο ένα τμήμα σωληνώσεων που πρέπει να αποφράξει ή να αντικατασταθεί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρο το σύστημα σωληνώσεων ενός σπιτιού μπορεί να διαβρωθεί και μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί πλήρως. Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα έχουν μέση διάρκεια ζωής από 20 έως 50 χρόνια. Υλικά όπως ο ορείχαλκος, ο χαλκός και ο σίδηρος μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, αλλά ακόμη και αυτοί οι σωλήνες πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικατασταθούν κάπου μεταξύ 40 και 100 ετών. Εάν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι, τα υδραυλικά σας μπορεί να ήταν εκεί για πολλές δεκαετίες και να έχουν υποστεί σοβαρή διάβρωση.

Η αντικατάσταση όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο σπίτι σας είναι μια μεγάλη επιχείρηση και είναι δαπανηρή, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Όταν τοποθετείτε νέα υδραυλικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανθεκτικό υλικό, ώστε να μην ανησυχείτε για την αντικατάσταση των σωληνώσεων ξανά στη διάρκεια της ζωής σας. Φυσικά, αυτή είναι μια δουλειά για τους επαγγελματίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλέσει έναν υδραυλικό στην Κηφισιά για να ανανεώσει το σπίτι σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι αν χρειάζεται να μεγεθύνετε τις γραμμές διακλάδωσης. Εάν έχετε προσθέσει νέα υδραυλικά είδη, οι παλιές γραμμές διακλάδωσης μπορεί να είναι πολύ μικρές. Έτσι, παρόλο που η διάβρωση δεν αποτελεί πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα στην πίεση του νερού σας. Το στενό εσωτερικό του σωλήνα περιορίζει την ποσότητα του νερού που ρέει.

5. Διαρροές υδραυλικών

Παρόμοια με τη λειτουργία πολλών συσκευών νερού, μια διαρροή υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να αποδυναμώσει την πίεση του νερού. Μια διαρροή εμποδίζει το νερό στο υδραυλικό σας σύστημα να φτάσει εκεί που πρέπει, εκτρέποντας τη διαδρομή και καταλήγοντας σε περιορισμένη ροή.

Εάν έχετε εύκολη πρόσβαση στους σωλήνες σας, κοιτάξτε τριγύρω για να δείτε εάν εντοπίζετε υγρές επιφάνειες. Εάν μπορείτε να καταλάβετε ποιος σωλήνας παρουσιάζει διαρροή, δοκιμάστε αυτήν την προσωρινή επιδιόρθωση έως ότου ένας υδραυλικός μπορεί να διορθώσει πλήρως το πρόβλημα.

Αρχικά, να κλείσετε την παροχή νερού για να μην χάνετε άλλο νερό και ο σωλήνας να μπορεί να στεγνώσει. Έπειτα τυλίξτε τη ρωγμή με μια ταινία. Αν και αυτό δεν θα κρατήσει για τα καλά στο νερό, μπορεί να αλλάξει δραστικά την πίεση του νερού σας και να αποτρέψει περαιτέρω ζημιά για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, θα θέλετε να έρθει ένας επαγγελματίας στο συντομότερο δυνατό. Η αντιμετώπιση ενός σωλήνα που έχει διαρροή μπορεί να καταστρέψει τα θεμέλια του σπιτιού σας καθώς και να μολύνει το πόσιμο νερό.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button