Τι-πρέπει-να-προσέξετε-στα-υδραυλικά-το-φθινόπωρο

Τι πρέπει να προσέξετε στα υδραυλικά το φθινόπωρο

Φθινόπωρο σημαίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες, φύλλα, σκόνη και βρωμιά. Με τον χειμώνα προ των πυλών, είναι καιρός να αρχίσετε να προετοιμάζετε τους σωλήνες σας για τον κρύο καιρό που ακολουθεί. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε στα υδραυλικά το φθινόπωρο.

1.Θερμοσίφωνας

1.Ελέγξτε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα σας

Ο θερμοσίφωνας σας εργάζεται σκληρότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες για να ζεστάνει το νερό για το σπίτι σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό για το ντους σας είναι ζεστό και φρυγανισμένο. Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνας σας λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, διατηρήστε τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στους 60 βαθμούς Κελσίου για μέγιστη απόδοση.

2.Καθαρίστε τον θερμοσίφωνα σας

Η εποχή του φθινοπώρου είναι η τέλεια στιγμή για να καθαρίσετε το θερμοσίφωνα σας, καθώς πρέπει να εργαστεί πολύ πιο σκληρά τους κρύους μήνες για να παρέχει ζεστό νερό στο νοικοκυριό σας. Η συντήρηση περιλαμβάνει το ξέπλυμα του θερμοσίφωνα για την απομάκρυνση της συσσώρευσης αλάτων.

Η συσσώρευση αλάτων είναι σημαντικό να επιλυθεί καθώς προκαλεί σκουριά και μπορεί να εμποδίσει τη σωστή μεταφορά θερμότητας. Το ξέπλυμα του θερμοσίφωνα θα διασφαλίσει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά, εξοικονομώντας χρήματα από τους λογαριασμούς ζεστού νερού.

Ο θερμοσίφωνας σας μπορεί να συσσωρεύσει πολλά άλατα με τα χρόνια. Για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ζεστό νερό αυτό το φθινόπωρο αφαιρέστε τα ιζήματα από τον θερμοσίφωνα σας. Τα άλατα μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση, να μειώσει την απόδοση και να συντομεύσουν τη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα.

3.Ελέγξτε τη βαλβίδα πίεσης

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τη βαλβίδα απελευθέρωσης πίεσης στο θερμοσίφωνό σας σηκώνοντας το μοχλό και αφήνοντάς τον να κουμπώσει πίσω. Μην κάνετε αυτόν τον έλεγχο σε μονάδες ηλικίας πέντε ετών και άνω. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να αποφύγετε την πρόκληση διαρροών στο σύστημά σας.

2. Σωλήνες

1. Μονώστε τους σωλήνες σας

Φροντίστε να μονώσετε τυχόν σωλήνες που μπορεί να εκτεθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές στο υπόγειο και το γκαράζ σας. Η σωστή μόνωση των σωλήνων σας θα τους αποτρέψει από το να παγώσουν το χειμώνα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι σύνηθες να δημιουργούνται κενά στις περιοχές όπου οι σωλήνες εισέρχονται στο σπίτι σας. Αυτά τα κενά μεταξύ των σωλήνων και των τοίχων επιτρέπουν στον κρύο αέρα να περάσει.

Η διαρροή κρύου αέρα μπορεί να οδηγήσει σε πάγωμα των σωλήνων και έτσι να αυξήσει τον λογαριασμό θέρμανσης.

Αναζητήστε ανοιχτά εκτεθειμένους σωλήνες στο σπίτι σας, ειδικά στο υπόγειο. Επειδή αυτοί οι σωλήνες εκτίθενται σε κρύο αέρα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να σκάσουν. Η προστασία των σωλήνων με μονωτική ταινία, θα σας βοηθήσει να τους κρατήσετε ζεστούς και να ρέουν ελεύθερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

2.Αποσυνδέστε τους σωλήνες εξωτερικού χώρου

Επειδή οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από καουτσούκ, το συνεχές πάγωμα και η απόψυξη τους διασπά, με αποτέλεσμα να ραγίζουν. Αντί να κρατάτε τους σωλήνες στο κρύο, αποσυνδέστε τους από τις ράβδους, στραγγίστε τους και φυλάξτε τους σε μέρος που δεν είναι κάτω από το μηδέν.

Δεδομένου ότι οι σωλήνες εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένοι από καουτσούκ, η κατάψυξη και η απόψυξη εξασθενεί το υλικό και προκαλεί ρωγμές. Η αποσύνδεση των σωλήνων το χειμώνα και η αποθήκευση τους σε μια περιοχή του σπιτιού σας που δεν φτάνει σε χαμηλές θερμοκρασίες θα εξασφαλίσει τη μακροζωία του σωλήνα σας.

Εάν αφήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα του εξωτερικού σας συνδεδεμένο όλο το χειμώνα, το νερό που έχει απομείνει μπορεί να παγώσει και να διασταλεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βρύσες και τυχόν συνδεδεμένοι σωλήνες μέσα στο σπίτι σας να παγώσουν και ενδεχομένως να σπάσουν.

Αφού αποσυνδέσετε το εξωτερικό σπίτι σας, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη βρύση για τυχόν διαρροές. Οι διαρροές από τη βρύση μπορεί να οδηγήσουν σε ζημιά και να προκαλέσουν προβλήματα στα υδραυλικά όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες και έρθει παγετός. Αφού ελεγχθούν οι βρύσες για διαρροές, είναι καλή ιδέα να τις μονώσετε για περαιτέρω προστασία.

3. Υδρορροές

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για τον καθαρισμό των υδρορροών είναι το φθινόπωρο, όταν τα φύλλα είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων των υδρορροών. Θα πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές σε τακτική βάση, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα υπολείμματα συνήθως εμποδίζουν την αποστράγγιση του νερού, προκαλώντας καταστροφικά προβλήματα. Οι καθαρές υδρορροές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της στέγης σας και να εμποδίσετε το νερό να εισέρχεται πίσω στο σπίτι σας.

4.Εξωτερικός χώρος

Πάντα να αποσυνδέετε τους εύκαμπτους σωλήνες από τα στόμια. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, ο συνδεδεμένος εύκαμπτος σωλήνας ενδέχεται να παγώσει, να διασταλεί και ακόμη και να προκαλέσει σκάσιμο των συνδεδεμένων εσωτερικών σωλήνων. Εάν είναι δυνατόν, κλείστε την παροχή νερού στον κήπο σας. Καθώς εκτελείτε αυτά τα στοιχεία, ελέγξτε για τυχόν σταγόνες ή διαρροές.

Θα είναι πολύ φθηνότερο να κάνετε επισκευές σε μικρές σταγόνες ή διαρροές αντί να τις αφήσετε να περάσουν τον χειμώνα. Μονώστε σωλήνες σε μη θερμαινόμενους χώρους του σπιτιού, όπως το γκαράζ, και χρησιμοποιήστε θερμαντική ταινία γύρω από σωλήνες που έχουν την τάση να παγώνουν.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες αυτό το φθινόπωρο με τον θερμοσίφωνα ή τα υδραυλικά σας, φροντίστε να μας τηλεφωνήσετε! Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε υδραυλικό πρόβλημα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button