5-1-κοινά-υδραυλικά-λάθη

5 + 1 κοινά υδραυλικά λάθη

Κάποια στιγμή, όλοι θα αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, είτε πρόκειται για κάτι απλό όπως ένας βουλωμένος σωλήνας, είτε γοα κάτι πιο τρομερό, όπως μια πλημμύρα. Εδώ θα δείτε 5 + 1 κοινά υδραυλικά λάθη σύμφωνα με την Αποφράξεις Αναγνώστου Κηφισιά. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε τα ζητήματα όταν εμφανίζονται και πώς επισκευάζετε τα υδραυλικά σας είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση αυτών των δυσάρεστων περιστατικών.

1. Βιαστική επιδιόρθωση

Είτε έχετε ένα σπίτι γεμάτο με καλεσμένους στις διακοπές είτε απλά βιάζεστε, μερικές φορές είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι η βιαστική δουλειά σε ένα υδραυλικό πρόβλημα είναι μια καλή ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι το να βιάζεσαι κατά τη διάρκεια των υδραυλικών εργασιών δεν είναι ποτέ έξυπνο, ανεξάρτητα από το πόσο πιεσμένος μπορεί να νιώθεις.

Το πιο συνηθισμένο λάθος σε αυτόν τον τομέα είναι ένα πολύ απλό αποτυχία κλεισίματος του νερού. Εάν ξέρετε ότι πρέπει να κλείσετε το νερό, μην το αμελείτε. Επιπλέον, σε περίπτωση αμφιβολίας, απενεργοποιήστε το για να είστε ασφαλείς. Γυρίζοντας αυτό το μικρό πόμολο ή βαλβίδα μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν εφιάλτη που αναβλύζει με σιντριβάνι και μια ήρεμη, γρήγορη, τακτοποιημένη δουλειά.

2. Κακοτεχνία

Εάν είστε αρκετά ικανοί για να αναλάβετε μια εργασία όπως η εγκατάσταση μιας νέας τουαλέτας ή νεροχύτη, μην ξεχνάτε την πιο απλή λεπτομέρεια δηλαδή το να υπάρχει ευθυγράμμιση. Αυτή είναι μια εκπληκτικά κοινή παράβλεψη και μπορεί να αλλάξει αρνητικά τη λειτουργία και την εμφάνιση του νέου σας έργου.

3. Δεν κλείνετε τους εξωτερικούς σωλήνες τον χειμώνα

Όταν πρόκειται για καταστροφικές πλημμύρες σε εσωτερικούς χώρους, ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός από αυτές προκαλείται από παγωμένους σωλήνες που έχουν σπάσει. Ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι της χειμερινής συντήρησης του σπιτιού είναι η αποσύνδεση των σωλήνων του κήπου σας και, εάν έχετε ξεχωριστό χειριστήριο, η απενεργοποίηση του νερού που τροφοδοτεί τα εξωτερικά στόμια.

Οι παγωμένοι σωλήνες μπορούν εύκολα να σκάσουν, καθώς το νερό διαστέλλεται όταν παγώνει και οι σωλήνες δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πάγο. Ένας σπασμένος σωλήνας νερού μπορεί να καταστρέψει εντελώς ένα υπόγειο, αφήνοντάς σας να βυθίζεστε μέσα σε νερό που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο καθώς προσπαθείτε να σώσετε τα υπάρχοντά σας. Πλημμύρες σαν αυτές προκαλούν υπερβολική ζημιά σε δάπεδα, τοίχους και συσκευές. Εάν ένας σωλήνας σπάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν ανακαλυφθεί μέχρι το επόμενο πρωί, θα έχουν ήδη προκληθεί ζημιές χιλιάδων ευρώ. Εάν η διαρροή συμβεί μέσα στο δάπεδο ή στους τοίχους του σπιτιού σας, η ζημιά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η διαρροή μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφιερώστε λίγα λεπτά αυτόν τον χειμώνα για να αποσυνδέσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις εξωτερικών χώρων. Θα θελήσετε να το κάνετε αυτό πριν από το πρώτο σκληρό πάγωμα, επομένως δείτε πότε είναι πιθανό να έχετε παγετό στην περιοχή σας και σημειώστε το ημερολόγιό σας.

4. Χρήση λάθος υλικού σωλήνων

Όταν κάποιος καταπιάνεται με τα υδραυλικά μόνος του είναι σύνηθες να ασχολείται με το σωστό μέγεθος και σχήμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε και το υλικό του σωλήνα. Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν πρόκειται για την τοποθέτηση δύο σωλήνων μαζί έχουν να κάνουν με το υλικό και το μέγεθος.

Κατά την τοποθέτηση δύο σωλήνων διαφορετικών μεγεθών μεταξύ τους, πρέπει να χρησιμοποιείται το κατάλληλο συνδετικό κομμάτι για να διασφαλιστεί η σωστή στεγανοποίηση. Οι σωλήνες δεν είναι σωστά τοποθετημένοι μόνο και μόνο επειδή συγκρατούνται μεταξύ τους.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο λάθος είναι η σύνδεση ενός σωλήνα από γαλβανισμένο μέταλλο με έναν σωλήνα από χαλκό. Αυτά τα υλικά αντιδρούν μεταξύ τους και το σημείο σύνδεσης θα διαβρωθεί πολύ γρήγορα, οδηγώντας σε διαρροές. Για τη σύνδεση αυτών των υλικών πρέπει να χρησιμοποιηθεί ορείχαλκος ή άλλο κατάλληλο εξάρτημα.

5. Υπερβολική χρήση καθαριστικού αποχέτευσης

Μια γρήγορη ματιά στις προειδοποιήσεις σε ένα μπουκάλι καθαριστικό αποχέτευσης θα σας πει ότι είναι πολύ βαρύ υλικό. Τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τις αποχετεύσεις καθαρές και να αφαιρούν τα φράγματα περιλαμβάνουν συχνά εξαιρετικά σκληρές χημικές ουσίες.

Εάν χρησιμοποιούνται περιοδικά, κάνουν τη δουλειά τους αρκετά καλά και χωρίς παρενέργειες. Ωστόσο, στην περίπτωση ενός επίμονου βουλώματος στον ίδιο σωλήνα, τα καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Τείνουμε να θεωρούμε ότι οι σωλήνες είναι δύσκολο να καταστραφούν αλλά είναι. Η υπερβολική χρήση κάτι τόσο σκληρού όπως το εργαλείο αφαίρεσης φράγματος μπορεί να καταστρέψει τον σωλήνα, είτε είναι κατασκευασμένος από μέταλλο είτε από PVC. Εάν μια αποχέτευση τουαλέτας ή νεροχύτη φράζει επανειλημμένα, τα καθαριστικά δεν θα κάνουν τη δουλειά και μπορούν να βλάψουν τους σωλήνες σας καθώς σπαταλάτε τα χρήματά σας.

Τα επίμονα βουλώματα προκαλούνται συνήθως από κάτι που έχει κολλήσει στον σωλήνα, συνήθως σε σημείο που δεν μπορείτε να δείτε. Θα μπορούσε να είναι ένα παιδικό παιχνίδι, ένα κόσμημα ή ακόμα και μια ρίζα δέντρου! Για βουλώματα που εμφανίζονται συνεχώς, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αναγνώστου Κηφισιά.

+1. Προσπαθείτε να επιδιορθώσετε κάτι ενώ δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις

Το τελευταίο κοινό λάθος είναι επίσης το μεγαλύτερο και πιο δαπανηρό από όλα. Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι θα πρέπει να μπορούν να επιδιορθώσουν οτιδήποτε και τα πάντα μέσα στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από εμπειρία τους. Άλλες φορές, κάποιος μπορεί να νιώθει ότι έχει επαρκή εμπειρία για να αναλάβει οποιοδήποτε είδος υδραυλικής εργασίας, απλώς και μόνο επειδή έχει επιδιορθώσει μερικές βρύσες που στάζουν.

Το να αναλάβετε μια δουλειά που γνωρίζετε ή ακόμα και υποψιάζεστε ότι είναι πέρα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας είναι απλώς μια κακή ιδέα. Ακόμη χειρότερα, είναι μια κακή ιδέα που μπορεί να σας κοστίσει κυριολεκτικά χιλιάδες ευρώ σε επισκευές. Υπάρχει μεγάλο εύρος δυσκολιών όταν πρόκειται για έργα υδραυλικών εγκαταστάσεων και το να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στο πού βρίσκονται οι δεξιότητές σας πριν αναλάβετε μια δουλειά είναι η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε.

Σχετικά απλές εργασίες, όπως η εγκατάσταση μιας νέας βρύσης, μπορούν να γίνουν από τους περισσότερους εύχρηστους ιδιοκτήτες σπιτιού με λίγη αυτοεκπαίδευση. Ωστόσο, ο έξυπνος ιδιοκτήτης σπιτιού ξέρει πότε κάτι είναι πάνω από τις δυνατότητες του.

Οποιαδήποτε εργασία που περιλαμβάνει την αποσύνδεση μεγάλων σωλήνων, την εργασία σε σωλήνες που είναι κρυμμένοι μέσα σε δάπεδα ή τοίχους ή την αναδιαμόρφωση των υδραυλικών του μπάνιου σας απαιτεί οπωσδήποτε την τεχνογνωσία ενός έμπειρου υδραυλικού στην περιοχή της Κηφισιάς και σε άλλες περιοχές.

Kαλέστε τους επαγγελματίες εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε κάθε πτυχή ενός υδραυλικού έργου. Είναι μια πολύ πιο ασφαλής και πιο έξυπνη πρόταση να πληρώσετε τώρα έναν υδραυλικό παρά να καλέσετε έναν αργότερα για επισκευή μετά την πρόκληση της ζημιάς.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button