3-1-συχνές-υδραυλικές-απορίες

3 + 1 συχνές υδραυλικές απορίες

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι πάει λάθος με τα υδραυλικά του σπιτιού μας όταν δεν λειτουργούν όπως συνήθως. Ένας υδραυλικός της Αποφράξεις Αναγνώστου Κηφισιά γνωρίζει σίγουρα καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει με τα υδραυλικά και μπορεί να απαντήσει σε 3 + 1 συχνές υδραυλικές απορίες που μπορεί να έχετε.

1. Γιατί είναι τίσο υψηλός ο λογαριασμός του νερού;

Νομίζατε ότι ξέρατε πόσα θα πληρώσετε αυτόν τον μήνα στους λογαριασμούς του σπιτιού. Τότε έφτασε ο λογαριασμός του νερού σας και σοκαριστήκατε. Τι συνέβη; Αν έχετε παρατηρήσει μια πρόσφατη απότομη αύξηση στον λογαριασμό του νερού σας ή είχατε πάντα υψηλούς λογαριασμούς νερού, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ορισμένα είναι μεγάλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και άλλα είναι δευτερεύοντα ζητήματα που επιλύονται εύκολα.

Τουαλέτα με διαρροή

Οι τουαλέτες είναι η μοναδική μεγαλύτερη πηγή χρήσης νερού σε εσωτερικούς χώρους, αντιπροσωπεύοντας το 24% του νερού που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή. Εάν αυτή η συσκευή παρουσιάζει διαρροή, μπορεί να σπαταλήσει έως και 200 λίτρα νερού σε μια μέρα.

Βρύσες με διαρροή

Η βρύση με διαρροή είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα με το νεροχύτη του μπάνιου. Μια βρύση που στάζει σπαταλά το νερό και αυξάνει τον λογαριασμό του νερού. Μια βρύση που στάζει μια σταγόνα ανά δευτερόλεπτο μπορεί να σπαταλήσει περισσότερα από 3.000 λίτρα ετησίως.

Διαρροή άρδευσης

Έχετε σύστημα ποτίσματος του γκαζόν; Είναι πιθανό ο υψηλός λογαριασμός νερού να οφείλεται σε διαρροή στο πότισμά σας. Ελέγξτε το γκαζόν σας για υγρές περιοχές ή μπαλώματα με πιο πράσινο γρασίδι.

Υπόγειος σωλήνας που έχει διαρροή

Οι υπόγειοι σωλήνες που συνδέουν το σπίτι σας με τον μετρητή μπορεί να είναι ραγισμένοι ή χαλαροί. Οι ρίζες των δέντρων, οι σεισμοί και η δραστηριότητα των ζώων είναι κοινές αιτίες αυτών των διαρροών.

Προβλήματα στις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό

Πόσο παλιές είναι οι τουαλέτες, οι βρύσες και οι συσκευές στο σπίτι σας; Τα ξεπερασμένα εξαρτήματα είναι συχνά η αιτία προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων σε παλιά σπίτια. Τα σύγχρονα πλυντήρια, οι τουαλέτες, οι κεφαλές ντους και άλλα εξαρτήματα νερού είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα παλαιότερα μοντέλα. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς υψηλούς λογαριασμούς νερού, ίσως είναι καιρός να αναβαθμίσετε αυτά τα στοιχεία για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Κάποιες αλλαγές στη χρήση του νερού ανάλογα με τις εποχές. Μπορεί να πλένετε περισσότερα ρούχα το χειμώνα. Το καλοκαίρι, μπορείτε να γεμίσετε την πισίνα σας. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν μια μόνο άνοδο σε έναν λογαριασμό νερού ή έναν κύκλο σκαμπανεβασμάτων στο κόστος.

Σπατάλη νερού

Η απλή αλήθεια μπορεί να είναι ότι σπαταλάτε νερό. Ελέγξτε τις συνήθειες χρήσης του νερού. Τα κοινά απόβλητα νερού περιλαμβάνουν το να αφήνετε τη βρύση σε λειτουργία ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας, να κάνετε πολύ ντους και να ποτίζετε υπερβολικά το γκαζόν. Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση σας και απολαύστε το χαμηλό κόστος στον επόμενο λογαριασμό νερού σας.

2. Γιατί ακούω να χτυπιούνται οι σωλήνες όταν λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων;

Αρχίζει η ώρα του πλυντηρίου να ακούγεται σαν μπάντα κρουστών; Οι σύγχρονες συσκευές συχνά λειτουργούν τόσο γρήγορα που προκαλούν τράνταγμα των σωλήνων καθώς αλλάζει η πίεση του νερού. Εάν οι σωλήνες δεν είναι σφιχτά στερεωμένοι, μπορεί να μετακινηθούν και να προκαλέσουν θορύβους χτυπήματος. Εάν αυτό το χτύπημα συνεχιστεί, μπορεί να φθείρει τους σωλήνες και να προκαλέσει ζημιά. Είναι επίσης πολύ ενοχλητικό να ακούς.

Για να αποτρέψετε το χτύπημα των σωλήνων, μπορείτε να κάνετε ένα από τα τρία πράγματα:

Εντοπίστε τους σωλήνες που κάνουν το θόρυβο και προσθέστε ιμάντες για να τους κρατήσετε στη θέση τους. Μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα που πουλάει υδραυλικά είδη.

Εάν δεν μπορείτε να προσπελάσετε τους σωλήνες, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμορτισέρ. Αυτά τα αμορτισέρ μειώνουν την αλλαγή της πίεσης του νερού, έτσι ώστε οι σωλήνες να μην τραντάζονται και χτυπάνε.

Καλέστε έναν υδραυλικό για να διερευνήσει το πρόβλημα και να εγκαταστήσει μία από αυτές τις λύσεις για εσάς.

3.Γιατί υπάρχει μυρωδιά υπονόμου στο σπίτι μου;

Έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά να διαχέεται στο σπίτι σας;.Αν και μόλις καθαρίσατε, το σπίτι σας μυρίζει σαν αποχέτευση. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καλύψετε τη δυσοσμία με αρωματικά κεριά, αλλά αυτή μάλλον δεν είναι η καλύτερη λύση. Αυτή η μυρωδιά συνήθως προκαλείται από έναν από τους τρεις λόγους:

Παγίδα αποχέτευσης

Η έλλειψη ή χαλαρή τάπα της παγίδας αποχέτευσης είναι η πιο κοινή αιτία μυρωδιάς εσωτερικής αποχέτευσης. Ο λάκκος πρόσβασης στην αποχέτευση περιέχει μια παγίδα σπιτιού. Αυτό είναι ένα κομμάτι σε σχήμα U που παγιδεύει το νερό για να χρησιμεύσει ως φράγμα μεταξύ της αποχέτευσης της πόλης και του σπιτιού σας.

Εάν το βύσμα σε αυτήν την παγίδα δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει φύγει εντελώς, η μυρωδιά του δημόσιου υπονόμου μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι σας. Απλώς αντικαταστήστε το βύσμα και ο αέρας σας θα καθαρίσει.

Αποξηραμένη παγίδα

Εάν το νερό στην παγίδα U έχει στεγνώσει, δεν λειτουργεί πλέον ως εμπόδιο στη μυρωδιά της αποχέτευσης. Ρίξτε λίγο νερό στην παγίδα για να δημιουργήσετε ξανά το φράγμα. Αυτό θα πρέπει να εξαλείψει τη μυρωδιά.

Πρόβλημα στο τοπικό αποχετευτικό δίκτυο

Η μυρωδιά έρχεται από έξω; Μια μυρωδιά αποχέτευσης σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να υποδηλώνει ότι η αποχέτευση της πόλης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και όχι το σπίτι σας. Ωστόσο, εάν η μυρωδιά επιμένει, μπορεί να οφείλεται στις αποχετεύσεις από το σπίτι σας.Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αναγνώστου Κηφισιά για να ελέγξει το σύστημα αποχέτευσης για τη σωστή λειτουργία του.

+1. Γιατί δεν πρέπει να έχω πλαστικούς σωλήνες στο σπίτι μου;

Αυτός ο τύπος σωληνώσεων χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή κατοικιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οι οικοδόμοι και οι υδραυλικοί γνωρίζουν πλέον να μην χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλές κατασκευές αυτής της εποχής και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων σε παλιά σπίτια.

Το πρόβλημα με αυτό το προϊόν είναι η έλλειψη αντοχής του. Ο σωλήνας φθείρεται από μέσα καθώς εκτίθεται σε οξειδωτικά που υπάρχουν στα συστήματα νερού μας. Επειδή φθείρεται από μέσα, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα. Ο σωλήνας συνήθως φαίνεται καλός από έξω και μετά ξαφνικά σπάνε.

Ακόμη και ένας επαγγελματίας υδραυλικός δεν μπορεί συνήθως να προσδιορίσει από έξω εάν αυτοί οι σωλήνες είναι σε καλή κατάσταση. Δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια επικείμενης διαρροής. Το νερό σκίζεται στο εσωτερικό μέχρι που μια μέρα έχετε μια διαρροή. Δυστυχώς, η διαρροή είναι συνήθως σοβαρή, καθώς μεγάλο μέρος του σωλήνα έχει φθαρεί μέχρι τότε.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button