9-τρόποι-για-να-εντοπίσετε-μια-διαρροή-νερού

9 τρόποι για να εντοπίσετε μια διαρροή νερού

Αν και σίγουρα θέλετε ένα πλήρως λειτουργικό υδραυλικό σύστημα στο σπίτι σας, το πολύ νερό μπορεί να είναι πρόβλημα. Παρόλο που είναι κοινά, το να γνωρίζετε πώς να βρείτε μια διαρροή νερού μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα προτού επιδεινωθεί.

Για εσάς που είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού προέρχεται η διαρροή, ακολουθούν 9 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε γρήγορα στην πηγή διαρροής νερού από την Αποφράξεις Κηφισιά.

1. Ελέγξτε για αλλοιώσεις τοίχου και δαπέδου

Ευτυχώς ορισμένες ενδείξεις μπορεί να υποδεικνύουν την πιθανή πηγή της διαρροής σας. Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσετε αποχρωματισμό των τοίχων (κιτρινωπό ή καφέ) ή εάν δείτε λεκέδες νερού, αυτοί μπορεί να είναι μια ένδειξη για διαρροή νερού που προέρχεται από πίσω από γυψοσανίδα.

Μια άλλη ένδειξη ότι η διαρροή σας μπορεί να προέρχεται από τους τοίχους είναι εάν η ταπετσαρία σας λυγίζει ή αν η μπογιά φουσκώνει ή ξεφλουδίζει. Ένας άλλος τρόπος για να βρείτε μια διαρροή νερού μέσα σε έναν τοίχο είναι εάν ακούτε κάτι να στάζει πίσω από τους τοίχους.

2. Παρακολουθήστε τους λογαριασμούς ύδρευσης

Μια κρυφή διαρροή μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή μεγάλου κόστος στο λογαριασμό του νερού σας. Εάν παρατηρήσετε ότι ο λογαριασμός σας είναι ξαφνικά υψηλότερος από το κανονικό, μπορεί να υπάρχει διαρροή κάπου.

3. Παρακολουθήστε τον μετρητή νερού σας

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κρυφή διαρροή στο σπίτι σας, διαβάστε τον μετρητή νερού σας και ελέγξτε για διαρροές. Μπορείτε συνήθως να βρείτε το μετρητή νερού σας κοντά στο δρόμο ή στο σημείο όπου ο σωλήνας παροχής νερού συνδέεται με το σπίτι. Κλείστε όλες τις βρύσες στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων σας δεν λειτουργούν.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τον μετρητή νερού σας και σημειώστε τους αριθμούς που βλέπετε. Περιμένετε μία ώρα και μετά ελέγξτε ξανά τον μετρητή. Εάν υπάρχει αλλαγή στους αριθμούς, αυτό επιβεβαιώνει ότι υπάρχει διαρροή κάπου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μετρητή νερού για να προσδιορίσετε εάν η διαρροή νερού είναι στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους. Ενεργοποιήστε τη βαλβίδα διακοπής στην κύρια παροχή νερού, ελέγξτε τον μετρητή νερού και σημειώστε τους αριθμούς. Μετά από μία ώρα, ελέγξτε ξανά το μετρητή. Η διαρροή νερού είναι πιθανή μέσα στο σπίτι σας εάν οι αριθμοί παραμένουν αμετάβλητοι. Εάν οι αριθμοί άλλαξαν, η διαρροή είναι πιθανή στον θαμμένο σωλήνα νερού που φτάνει στο σπίτι.

4. Κλείστε την παροχή νερού

Η βαλβίδα διακοπής νερού μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν μια διαρροή είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Η βαλβίδα βρίσκεται συνήθως στην μπροστινή αυλή σας κοντά στο καπάκι του σωλήνα αποχέτευσης. Κλείστε την κύρια βαλβίδα και ελέγξτε την κόκκινη τριγωνική ένδειξη ροής του μετρητή νερού. Εάν κινείται, η διαρροή είναι έξω, κάπου μεταξύ της βαλβίδας διακοπής και του δικτύου παροχής νερού.

5. Κάντε έναν έλεγχο την αυλή

Δεν προέρχονται όλες οι διαρροές από το εσωτερικό του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, είναι μάλλον σύνηθες να αντιμετωπίζετε διαρροές νερού σε εξωτερικούς χώρους. Αξιολογώντας την κατάσταση του κήπου σας, μπορεί να είστε σε θέση να προσδιορίσετε την πηγή της διαρροής σας. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι γρασίδι ή φυτά που είναι πιο πράσινα και αναπτύσσονται σημαντικά πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες περιοχές μπορεί να υποδηλώνουν ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιον σωλήνα.

Ενώ ένα ωραίο καταπράσινο γκαζόν είναι το όνειρο, ένα κομμάτι πολύ πιο πράσινο από την υπόλοιπη αυλή μπορεί να σημαίνει πρόβλημα. Εάν η διαρροή είναι μεγάλη, μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη και συσσώρευση λακκούβων νερού

6. Ελέγξτε τις βρύσες

Μια κοινή πηγή διαρροών νερού είναι οι βρύσες σας και ιδίως, το ελαστικό συχνά προκαλεί διαρροές. Η ελαστική ροδέλα βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα της βρύσης, το παξιμάδι στεγανοποίησης και το στέλεχος της βαλβίδας.

Η αντικατάσταση της λαστιχένιας ροδέλας είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα μόνοι σας, εάν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις. Θα χρειαστεί να κλείσετε το νερό κάτω από το νεροχύτη ή στην κύρια βαλβίδα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις λαβές της βρύσης για να φτάσετε στη φλάντζα. Μέσα στη λαβή της βρύσης θα υπάρχει η βίδα, το παξιμάδι στεγανοποίησης, το στέλεχος και ο δακτύλιος O. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε όλα αυτά τα εξαρτήματα πριν φτάσετε στο πλυντήριο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί για να αφαιρέσετε το παξιμάδι και ένα κατσαβίδι για να τραβήξετε έξω το στέλεχος.

7. Δοκιμάστε το κόλπο για με το χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μια πολύ κοινή πηγή διαρροών είναι η τουαλέτα. Συγκεκριμένα, το πτερύγιο της τουαλέτας συχνά η πηγή. Με την πάροδο του χρόνου, το πτερύγιο μπορεί να φθαρεί και να γίνει άκαμπτο και στη συνέχεια να αφήσει το νερό να κυλήσει από τη δεξαμενή στο μπο

Μια τουαλέτα που έχει διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη νερού και υψηλότερο λογαριασμό. Ευτυχώς υπάρχει ένα εύχρηστο τέχνασμα εντοπισμού διαρροής τουαλέτας που μπορείτε να κάνετε εύκολα. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο είναι χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αρχικά, αφαιρέστε το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας. Στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες χρωστικής τροφίμων στη δεξαμενή. Περιμένετε περίπου μισή ώρα πριν ελέγξετε το νερό. Εάν παρατηρήσετε ότι το χρώμα περνά μέσα από τη δεξαμενή στη λεκάνη της τουαλέτας, πιθανότατα έχετε διαρροή από την τουαλέτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να καλέσετε έναν τοπικό υδραυλικό ή να αντικαταστήσετε μόνοι σας το πτερύγιο.

8. Ελέγξτε τη λαβή της τουαλέτας

Ένα άλλο μέρος για έλεγχο είναι η λαβή της τουαλέτας. Αρχικά, βγάλτε το καπάκι από τη δεξαμενή και πατήστε καζανάκι. Βεβαιωθείτε ότι η λαβή λειτουργεί ομαλά. Επιπλέον, ελέγξτε την αλυσίδα που είναι συνδεδεμένη με τη λαβή. Ένα πιθανό πρόβλημα είναι εάν η αλυσίδα πιαστεί κάτω από το πτερύγιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή.

9. Ελέγξτε κάτω από τα υπόλοιπα μέρη που χρησιμοποούν νερό

Εάν εξακολουθείτε να αναζητάτε την πηγή της διαρροής, δοκιμάστε να ελέγξετε κάτω από τις συσκευές σας και στο περιβάλλον ντουλάπι. Εάν εντοπίσετε νερό που στάζει ή λιμνάζει, κλείστε την παροχή νερού στη συσκευή και καλέστε έναν τοπικό τεχνικό επισκευής συσκευών.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button